Image
Top
Menu
22 oktober 2015

Vreugderijkerwaard 16 oktober 2015

16 oktober 2015, 6,9 graden, zwaar bewolkt, droog tot motregen, N 1 Bft

De lucht is grijs, hier en daar een lichte plek maar vooral donkergrijs. Op weg naar mijn eerste fotoplek ontdek ik in de tijdelijke weg een smurfenpoppetje. Lag deze er vorige maand ook al? Of hoort deze bij expeditie Vreugderijkerwaard, de expeditie met basisscholen die verderop aan de gang is.

smurf in het pad

Vandaag zijn er volop vogels, op de half afgegraven oude dijk zitten veel puttertjes, telkens wanneer ik een stukje verder loop vliegen ze luid kwetterend op.

Op het water honderden kievieten, ze zijn erg onrustig en kiezen regelmatig massaal het luchtruim om wolken van kievieten te vormen, een mooi gezicht.

Kievieten in de lucht

Locatie 2 is half afgegraven, ik sta of een meter hoger en een meter naar voren, of een meter naar achteren en vier meter lager…

locatie 2

locatie 2

De klei zit centimeters dik aan mijn schoenen en tussen de 2 dijken is het al flink drassig, het water van de IJssel lijkt nu al in de uiterwaard te staan.

locatie 1 Vreugderijkerwaard

locatie 1

Het is eigenlijk een enorme kaalslag, overal zand, klei en water. De oude dijk zo half afgegraven te zien liggen geeft wel een weemoedig gevoel, maar wanneer straks al het zand op zijn plek ligt keert hopelijk heel gauw het groen weer terug. Deze maand dus veel foto’s van zand…

landschap voor even

landschap voor even

locatie 4 Vreugderijjkerwaard

locatie 4

Op naar 16 november!

Gespotte vogels: Roodborstjes, Puttertjes, Tapuit, Kokmeeuwen, Kievieten, Grote Zilverreiger, Aalscholvers, Knobbelzwanen, Grauwe Ganzen, Fazant.