Image
Top
Menu

Mijn verhaal

Dit jaar 10 jaar geleden begon ik, Claudia van de Leur, met Cleur, illustratie & ontwerp. Na bijna 10 jaar bij verschillende architectenbureau te hebben gewerkt als grafisch vormgever werd het tijd mijn blik te verruimen en tijd vrij te maken voor tekenen, schilderen en fotograferen in combinatie met mijn ontwerpwerk.

Mijn studie illustratie aan Academie Minerva heeft mij geleerd te luisteren, naar een tekst, naar een verhaal en naar uw verhaal. Het vertalen van uw verhaal naar een aansprekend en (persoonlijk) passend ontwerp is de grootste en boeiendste uitdaging die er voor mij is. Of het nu gaat om illustraties, visitekaartjes, fotografie of een prent.

Mijn ontwerpstijl kenmerkt zich vooral door heldere lijnen, strakke vormgeving maar vaak met een vleugje speelsheid. Deze heldere duidelijke lijn is naast mijn grafische werk ook terug te vinden in mijn illustraties. Gestileerde vormen, heldere tekeningen vaak gecombineerd met fotografie.

Na mijn studie heb ik verschillende cursussen en opleidingen gedaan om bij te blijven in de ontwikkelingen van vormgeving, fotografie, grafiek en tekenen. Voor een uitgebreid overzicht verwijs ik u graag naar mijn Linkedin profiel.

Naast het ontwerpen in opdracht maak ik graag vrij werk met de natuur als inspiratiebron. In 2006 verhuisde ik naar Zwolle en daar groeide mijn liefde voor de IJssel en haar omgeving. Wandelend door het groen van Zwolle ontdekte ik vele vogels die de inspiratie voor mijn vogelhoutjes vormen. Dit hout is resthout dat overblijft na het op maat maken van kozijnen, op deze manier krijgt afval een nieuwe functie.

In 2013 heb ik ook de grafiek herontdekt, werken met gutsen, inkt, hout, linoleum en pers is een geweldige afwisseling op mijn computerwerkzaamheden. Inmiddels zijn er een aantal hout-, linoleumsnedes en etsen ontstaan, waarbij Zwolle maar ook het Wad een onuitputtelijke inspiratiebron vormen.

Van 2015 tot januari 2018 was ik werkgroeplid van het Grafisch Atelier in Kampen, omdat ik het belangrijk vind dat dit soort werkplaatsen waar kunstenaars kunnen experimenteren met grafische technieken blijven bestaan en het ambacht door gegeven kan worden aan nieuwe generaties. Ondanks dat ik geen werkgroeplid meer ben draag ik het atelier nog steeds een warm hart toe en zal ik in de toekomst af en toe nog een workshop of cursus verzorgen.

Sinds september 2017 werk ik naast Cleur ook part-time bij ArtEZ, hogeschool voor de kunsten Zwolle, als instructeur technische vaardigheden in de grafiekwerkplaats. Mijn specialisatie is hoogdruk (hout- en linoleumsnede) en letterzetten.

Wilt u meer informatie, of eens vrijblijvend kennismaken?

Ik ben benieuwd naar uw verhaal!

19-120913-EMF-facebook