Image
Top
Menu

Expositieagenda 2018

3 tot en met 25 november 2018

Expositie “Blauwvingers” in het atelier van kunstenaar Erik van Ommen, samen exposeren we onze recente werken tijdens zijn open atelier weekenden. Geopend op zaterdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur.

BLAUWVINGERS

Claudia van de Leur is in november gastexposant in het atelier van kunstenaar Erik van Ommen. Zij studeerde in 1998 af aan de ABK Minerva in Groningen in de richting illustratie en fotografie. Zij woont nu in “blauwvingerstad” Zwolle en gebruikt camera en schetsblok voor het maken van houtsneden en tekeningen.
Naar buiten gaan met fotocamera, schetsblok en potlood is voor haar de ultieme manier om te ontspannen én zich te laten inspireren. Wat haar in het veld boeit, probeert ze te vangen in een beeld, zodat ze iets van haar verwondering kan bewaren en delen met anderen.

Erik van Ommen, ex-Zwollenaar, vindt de inspiratie voor zijn werk eveneens in het veld. De schetsen die hij ter plekke maakt, werkt hij uit in aquarellen, olieverfschilderijen en houtsneden. Zijn eerste veldschets, die van twee parende steenuilen, maakte hij in 1972 in een weiland aan de rand van Zwolle.

Meer informatie op www.erikvanommen.nl

 


1 tot en met 9 september 2018

Kunst Kleine Kerk Steenwijk, september expositie in de Kleine kerk in Steenwijk, tevens ook Kopje Cultuur Steenwijk.

Meer informatie op www.kunstkleinekerksteenwijk.nl


26 mei tot en met eind september 2018

Bed & Breakfast AnnaPart. Met uitzicht over de velden, slapen in het Stookhoes of in het voorhuis van de woonboerderij AnnaPart in Stieltjeskanaal. En aan de wanden hangt werkt van Cleur, schilderijen met de natuur als inspiratie in het Stookhoes. In het voorhuis hangen de fotoseries “Wachtend op …”. Deze bed & breakfast ligt vlak bij Coevorden en op 2,5 km van de Pieterpad etappe Sleen – Coevorden.

Meer informatie op Annapart.org


24 juli tot en met 12 augustus 2018

Zomerexpositie kunstenaarsvereniging Palet. In de Grote Kerk Zwolle presenteren de leden van Palet hun recente of beste werken in de grote jaarlijkse overzichtstentoonstelling.

Meer info op www.paletzwolle.nl


6 juli tot en met 26 augustus 2018

Kunstwerk in de Stellingen, Noordwolde. Deelname aan de expositie “Zonnegroet”, groepsexpositie van Noordelijke kunstenaars in de voormalige rijks rietvlechtschool in Noordwolde. Bij deze expositie zullen 6 houtsnedes van mij te zien zijn.

Meer informatie op www.kunstwerkindestellingen.nl


14 en 15 april 2018

Open Atelier! Op zaterdag en zondag 14 en 15 april a.s. zijn de Open Atelierdagen van Kunstenaarsvereniging Palet. Ook mijn atelier (209) in dit gebouw zal dit weekend geopend zijn. Je bent van harte welkom voor een bezoek! Bagijneweide 15, Atelier 209 te Zwolle.

Meer informatie op www.paletzwolle.nl


houtsnede Akker

5 en 6 mei 2018

Kunst om Dalfsen, tijdens het evenement Kunst om Dalfsen zal mijn werk te zien zijn bij Buitenplaats de Broekhuizen. In het weekend van 5 en 6 mei a.s. staat heel Dalfsen en omgeving in het teken van kunst en cultuur, het thema van dit jaar is “Weer en wind”. Ik ben met mijn werk te vinden in de prachtige tuin van Buitenplaats de Broekhuizen. Daarnaast zal er ook werk te zien zijn van Asselien Broekhuizen, Hanne Bloemen en Paula Kroeze. Daarnaast is er ruimte voor muziek en schrijven in de tuin. Van harte welkom.

Meer informatie op www.kunstomdalfsen.nl


4 januari t/m 7 april 2018

Overzichtsexpositie in het Denksportcentrum te Apeldoorn-Zuid. Expositie is alleen op afspraak te bezoeken tijdens openingsuren van het centrum.


15 februari t/m 25 maart 2018

Voorjaarsexpositie bij Galerie Tolg’Art te Wierden.
Meer informatie op de site van galerie Tolg’Art

Vernissage op 17 februari 2016 om 14 uur. Van harte welkom!

Galerie Tolg’Art
Tolgaarde 6-8
7642 ez Wierden


14 juli t/m 17 november 2017

Zomerexpositie bij Galerie de Langenhof in Zwolle, in de theeschenkerij zullen mijn houtsneden te zien zijn. Daarnaast is er ook werk van Thijs Kwakernaak, Anja Mulder (keramiek vrouwenbeelden) en Anneke Bagerman (acrylschilderijen, zee en bloemenvelden) te zien in de galerie.

Brinkhoekweg 8 te Zwolle, geopend op woensdag, donderdag en vrijdag van 10 tot 17 uur.


1 t/m 30 november 2017

Van 1 tot en met 30 november ademt Ameland kunst. Op heel veel verschillende locaties is kunst te zien. Een leuke manier om het eiland te ontdekken en op plekken te komen waar je normaal gesproken niet komt. Vijftien van mijn houtsnedes zijn tijdens Kunstmaand Ameland te zien zijn in het gemeentehuis van Ballum.

Meer informatie op de site van Kunstmaand Ameland


25 en 26 november 2017

Open Atelier & Open dagen Palet. Het gebouw van kunstenaarsvereniging Palet opent zijn deuren voor de halfjaarlijkse open dag. Van 11 tot 17 uur bent u van harte welkom om te komen kijken. Mijn atelier is ook het hele weekend geopend.

Bagijneweide 15 te Zwolle


22 augustus t/m 17 september 2017

Expositie 30 jaar kunstenaarsvereniging BZK Zwolle, een overzichtstentoonstelling van alle leden in de Grote Kerk Zwolle. Dertig kunstenaars presenteren zich met 2 werken in de Grote Kerk, afgesloten met de Open ateliers op 16 en 17 september 2017. De expositie is geopend van dinsdag t/m zaterdag van 11 tot 17 uur. De entree is gratis. Meer info op de site van de Grote Kerk Zwolle.


16 en 17 september 2017

Open ateliers, expositie van mijn werk en demonstratie houtsnede reductiemethode, In mijn atelier op de Bagijneweide 15 te Zwolle van 11 tot 17 uur.


16, 17 en 18 juni 2017

De internationale Hanzedagen in Kampen, op de IJsselkade ter hoogte van de Synagoge in Kampen zal ik met het Grafisch Atelier Kampen XL-houtsnedes drukken op ludieke wijze. Alle dagen van 11 tot 18 uur. Ik ben op vrijdagmiddag en zondag aanwezig


22 en 23 april 2017

Open dagen bij Kunstenaarsvereniging Palet. Mijn werk is te vinden op de kunstmarkt en daarnaast zal ik demonstraties hout- en linoleumsnijden verzorgen.
Beide dagen van 11 tot 17 uur, Bagijneweide 15, 8021 TA Zwolle.


6 en 7 mei 2017

Kunst om Dalfsen, tijdens het evenement Kunst om Dalfsen zal mijn werk te zien zijn bij Buitenplaats de Broekhuizen. In het weekend van 6 en 7 mei a.s. staat heel Dalfsen en omgeving in het teken van kunst en cultuur. Ik ben met mijn werk te vinden in de prachtige tuin van Buitenplaats de Broekhuizen. Daarnaast zal er ook werk te zien zijn van beeldhouwer Evelyn Broere en is er een schrijfworkshop met Riet van der Wenden.

In de grote tuin van de Broekhuizen zal kunstenaar Arnoud van Sante een land-art project uitvoeren. Wat het precies wordt is nog een verrassing, van harte welkom om een kijkje te komen nemen!

Wij zijn te vinden op Kunstpunt 24, Broekhuizen 1, buiten Dalfsen, vlakbij de vistrap, voor meer informatie zie ook de site van Kunst om Dalfsen: www.kunstomdalfsen.nl/kunstpunt24.html


23 mei t/m 10 juni 2017

Jubileumexpositie 70 jaar kunstenaarsvereniging Palet Zwolle. Expositie in de Grote Kerk en bij Waanders in de Broere.


5 januari t/m 11 februari 2017

Bij galerie Tolg’Art in Wierden is op dit moment de expositie “Wintersalon, van A tot Z een feest der herkenning”. In deze expositie zijn werken van alle exposanten van het afgelopen jaar te zien. Zo hangen er ook een aantal werken van mij in deze overzichtsexpositie.

Bij dit feest der herkenning kunt u wederom genieten van zowel schilderijen als glasobjecten, grafiek, keramiek, beelden en sculpturen. Galerie Tolg’Art exposeert onder meer werken van Anna Müller, Antje Veldstra, Baukje de Loos, Claudia van de Leur, Eric Schutte, Gertjan Scholte-Albers, Hanne Bloemen, Henk Lassche, Jan Aanstoot, Janneke Hengst, Jeroen Bijl, Joke Plomp, Marjolein Terwindt, Martin Sijbesma, Peter B. van Houten, Piet van de Hoef, Sari Piek, Sjoerdtje Hak, Tjeerd Landman.

Meer informatie op www.tolg-art.nl


november 2016

In de Buitenkerk te Kampen zijn op dit moment twee fotowerken van mij te zien. Het gaat om de projecten “Wachtend op de herfst” en “Wachtend op de lente”. Daarnaast zullen deze werken centraal staan in een speciale Vesperdienst op zondag 27 november a.s..

Buitenkerk Kampen
Buiten Nieuwstraat 101
Kampen

Meer info op mijn blog


26 en 27 november 2016

Op 26 en 27 november a.s. organiseert kunstenaarsvereniging Palet zijn halfjaarlijkse Open dagen. In het hele gebouw is een expositie te zien van de leden van Palet, de ateliers in het gebouw openen hun deuren en op de begane grond wordt een kunstmarkt georganiseerd. Op zaterdag 26 november sta ik met mijn werk op de kunstmarkt en zal ik ook demonstraties linoleum en houtsnede gutsen geven. Van harte welkom!

kunstenaarsvereniging Palet,
Stilobadstraat 9
Zwolle

www.paletzwolle.nl


15 t/m 30 oktober 2016

Kijk op kunst Ommen, in Ommen is momenteel het evenement “Kijk op kunst”. 45 winkeliers hebben hun etalage beschikbaar gesteld aan kunstenaars en tonen en verkopen hun werk. Mijn werk is te zien in de etalage en winkel van Prima Vista. Er is een route beschikbaar langs alle locaties met kunst, deze is te vinden in de deelnemende winkels of bij de VVV.

Prima Vista
Varsenerstraat 2
Ommen

www.vechtdalkunsten.nl


8 t/m 29 oktober 2016

Maand van de Grafiek, diverse activiteiten en expositie bij Grafisch Atelier Kampen.

Expositie Kékblauw
www.grafisch-atelier.nl
Hofstraat 78, 8261 BB Kampen


ets de wilg op de tekentafel, 2e staat


zaterdag 10 en zaterdag 17 september 2016 van 11 tot 17 uur

Mini-expositie in het atelier van Sand’or. Tijdens de Open dag van DOAS Zwolle en tijdens het Open Atelier van de BZK zijn 5 houtsnedes van mij te zien bij Sand’or, het atelier van edelsmid Sander en Gabriëlle Medendorp-Goud.

De Oude Ambachtsschool (DOAS)
Mimosastraat 1
8013 SB Zwolle
Atelier 1R
www.edelsmederijsand-or.nl


3 juli t/m 28 augustus 2016

expositie “Ooievaars in de kunst” in museum Het Petershuis in Gennep
De opening is op 2 juli 2016
Niersstraat 2, 6591 CB Gennep


18 juli t/m 7 augustus 2016

Zomerexpositie Kunstenaarsvereniging Palet,
Grote Kerk Zwolle


17, 18 en 19 juni 2016

Open tuinen weekend van Groei & Bloei.
Dit open tuinen weekend exposeer ik in de tuin van Jetty van Munster en Hans Groenhuis.

de Broekhuizen 1, 7722PC Dalfsen.
Geopend van 10.00 tot 17.00 uur.


23 en 24 april 2016

Open dagen bij Kunstenaarsvereniging Palet.

Expositie van leden door het gebouw van Palet, workshops, lezingen en een kunstmarkt op de begane grond waar ook mijn werk te vinden is.
Stilobadstraat 9, 8021 AB Zwolle, van 11 tot 17 uur.


18 februari t/m 28 maart 2016

Landschappen en vogels…versus opgeblazen koppen..
Voorjaarsexpositie bij galerie Tolg’art in Wierden. Expositie samen met Sari Piek & Hanneke Bloemen. Meer informatie op de site van galerie Tolg’art

Vernissage op 20 februari 2016 om 14 uur. Van harte welkom!

Galerie Tolg’Art
Tolgaarde 6-8
7642 ez Wierden


17 november 2015 t/m 15 februari 2016

Solo-expositie in het Gezondheidshuis Stadshagen, op de begane grond van het gezondheidshuis Stadshagen is een selectie van mijn werk te zien. Een expositie waarbij de nadruk ligt op werk (grafiek, tekeningen en fotografie) gemaakt in de wijk Stadshagen of Zwolle. Op werkdagen geopend van 8.30 uur tot 17.00 uur. Van harte welkom!

Gezondheidshuis Stadshagen, Werkerlaan 156-158, 8043 LK Zwolle


26 juli t/m 31 oktober 2015.

Duo-expositie “Naar Buiten!” samen met fotograaf Adriaan Holsappel bij Landschap Overijssel, Bezoekerscentrum De Wheem te Balkbrug.

Meer informatie op www.landschapoverijssel.nl.


19 & 20 september 2015

Open Atelier, kom langs en zie de nieuwste tekeningen, grafiek en fotografieprojecten. Met om 14.00 & 16.00 uur demonstraties houtsnede en etsen drukken. Op zaterdag houtsnede demonstraties en op zondag ets demonstraties. Dit jaar ben ik te gast bij Kunstenaarsvereniging het Palet, van 11 tot 17 uur, Stilobadstraat 9, Zwolle.


15 t/m 25 oktober 2015

Kunstmoment Diepenheim, dagelijks van 11 tot 17 uur. Meer info op www.kunstmomentdiepenheim.nl


2 t/m 22 juni 2015

Jaarexpositie kunstenaarsvereniging Het Palet Zwolle, overzichtsexpositie in de Grote Kerk te Zwolle. Bekijk de flyer van de zomerexpo 2015


18 & 19 april 2015

Weg van Kunst in Kampen. Op bijzondere locaties in het centrum van Kampen tonen kunstenaars hun werk. Het Grafisch Atelier waar ik vaak werk is dit weekend ook geopend en een aantal werken van mij zijn hier te zien, Hofstraat 78 te Kampen. Meer informatie op www.wegvankunst.nl.


28 november 2014 tot en met 26 maart 2015

Winterexpositie bij Galerie de Langenhof, Brinkhoekweg 8 te Zwolle
Expositie samen met Marijke Deinema, glasobjecten en Katja Kaduk, sieraden.


7 december 2014 tot en met 5 januari 2015

Jahresausstellung 2014, expositie in het Duitse Lünen met de BZK (belangenvereniging Zwolse Kunstenaars) samen met de Künstlergruppe Offene Ateliers in het Heinz-Hilpert-Theater.

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren