Image
Top
Menu

logo voor Amitabha yoga-opleiding

voor

Amitabha yoga-opleiding
Deventer

huisstijl, logo

Bekijk de site
Het verhaal

Stabiliteit van lichaam en geest, ‘Aplomb’, mindfulness, bewegen van binnenuit, lichaamsbewustzijn, gronding, yogahoudingen, chakra’s, persoonlijke groei, verstilling en een integrerend theoretisch kader. Dit en nog meer is wat de opleidingen van Amitabha bieden.

Op verzoek van Maartje van Hooft van Amitabha mocht ik het nieuwe logo voor deze yoga-opleiding verzorgen. Een bijzondere en mooie uitdaging. Hoe maak je een logo voor een yoga-opleiding zonder te verzanden in de cliché beelden? Wanneer ik de opleiding zou willen doen dan wil ik meer weten over het zoeken naar evenwicht, het centreren, het roteren om een as. Het soepel bewegen & blijven van mijn lichaam. Vandaar dat ik met de cirkel vorm verder ben gaan schetsen.

Eén cirkel is centraal geplaatst en daar omheen de andere cirkels. Zeker bij de cirkels die niet gecentreerd geplaatst zijn ontstaat er opnieuw een lotusvorm (het oude beeldmerk was een lotus) maar nu van bovenaf. Daarnaast geeft het gebruik van transparante lagen ook een effect van licht vanuit het midden. Daaroverheen in een hoekig lettertype de naam van de opleiding, tijdens de opleiding zul je namelijk ook scherpe randjes en hoeken tegenkomen…

Naast het logo mocht ik ook het basis ontwerp voor de site van Amitabha verzorgen.