Image
Top
Menu

Verhuisbericht, linosnede Dijkstoel van Salland

verhuiskaart Dijkstoel van Salland

Februari 2020 verhuisde ik van Zwolle naar Wijhe. Aan de rand van het dorp, aan de Jan Meesterweg is nu mijn nieuwe atelier te vinden. Nog niet alles is op orde, maar het eerste prentje is alweer van de pers gerold. Een speciale prent om onze/mijn verhuizing aan te kondigen.

Wanneer je iets verder onze straat in loopt, over de dijk, dan zie je de dijkstoel van Salland, een klein gebouwtje van het waterschap dat gebruikt werd voor de opslag van materiaal. Het gebouw is een rijksmonument met deze omschrijving:
“Onderkelderd gebouw op rechthoekige plattegrond (XIX A) onder pannen schilddak en voorzien van gietijzeren goten op klossen. Het geheel is opgetrokken uit baksteen, is voorzien van een geteerde plint en hoekblokken, geschilderde. De gepleisterde achtergevel is uitgerust met 4 muurnissen, waarvan de onderste twee getralied zijn en een strokendeur; de voorgevel is voorzien van twee vensters, waarboven het opschrift: DIJKSTOEL VAN SALLAND 3DE ROT. In de korte gevels dubbele strokendeuren, staafankers . (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)”

Maar het meest prominent is de mooie dubbele bomenrij langs deze weg.

Nu met de Coronacrises heb ik volop de tijd om te genieten van het uitzicht vanuit onze woning. We kijken over de uiterwaarden van de IJssel welke op dit moment nog goed gevuld zijn met water door de hoge waterstanden van de afgelopen maand. Bijna iedere avond geniet ik van het spektakel van lucht, water en wolken. Ons nieuwe uitzicht gaat vast weer veel inspiratie opleveren!