Image
Top
Menu

website voor Schrijfsporen

voor

Schrijfsporen
levensverhalen en portretten

Webdesign
Fotografie

Bekijk de site
Het verhaal

“Als klein meisje zat ik urenlang dicht tegen mijn oma aan op de bank. Zo dicht dat ze de breipennen moest neerleggen. Stilletjes luisterde ik naar haar verhalen over vroeger. Haar leven als meisje op de boerderij, familieleden, gewoontes, rare bijnamen, vergeten gerechten, alles kwam voorbij. Ik genoot van de gesprekken in kleurrijk ‘Steenwieks’ dialect tussen haar en mijn moeder. Veel van de verhalen ben ik in de loop der jaren weer vergeten. Helaas kan ik er mijn oma en moeder niet meer naar vragen.”

Riet van der Wenden – Schrijfsporen

Dit gegeven is het uitgangspunt voor Schrijfsporen, het opschrijven van levensverhalen voordat ze vergeten worden, voordat we de mensen die we liefhebben er niet meer naar kunnen vragen. Naast deze levensverhalen schrijft Schrijfsporen ook in memoriams, de “afscheidswoorden” voor de moeilijke momenten waarop je wel wat hulp kunt gebruiken.

Met een inspirerende tekst over je pad volgen in het leven, op pad gaan en met je rugzak vertrekken en een rode draad volgen klopte Riet bij mij aan, met de vraag of ik voor haar een website kon maken en deze voorzien van beeldmateriaal. Met zo’n prachtig uitgangspunt was het niet moeilijk om hier een passend ontwerp bij te maken.

De landschappen met paden vormen de basis van de site, waaruit silhouetten van personen zijn “geknipt”, welke symbool staan voor de persoonlijke verhalen. Verder is de site heel rustig en overzichtelijk gehouden met natuurlijke kleuraccenten.