Image
Top
Menu
18 juli 2017

Vreugderijkerwaard 16 juli 2017

16 juli 2017, 17 graden, (mot-)regen en zwaarbewolkt, nevelachtige lucht, ZZW 3

Tot mijn verbazing regent het, er was droog weer voorspeld maar de dichte motregen die valt had ik niet ingecalculeerd toen ik van huis ging. Mijn lensdoekje zit nog in een andere tas en dus moet ik mijn t-shirt gebruiken om de lens druppel vrij te houden. Op mijn eerste locatie lukt dat niet, het regent te hard om 360 graden om je as te draaien. En dus zijn er druppels te zien op het panorama. Eerst frustreert me dat, maar later realiseer ik mij dat het is zoals het is, het regent, dat mag je terug zien in het panorama.

2017 op locatie 1

Ik heb mijn plek op de dijk nog niet ingenomen of ik hoor al driftig geping achter mij. Met hoge snelheid komt er een groep wielrenners voorbij, ik doe een stap opzij van het fietspad af. De laatste van de groep groet. De dijk wordt vanochtend vooral gebruikt door wielrenners en hardlopers. De wandelaars wachten vast tot het droog wordt.

Het is tot nu toe een grijs/bewolkt jaar, alleen in maart stond ik er met een blauwe lucht. Nu is een bewolkte lucht vaak interessanter om te zien in foto’s. Maar het licht van vandaag is wel heel vlak. Gelukkig zorgen de vele bloeiende kamillebloemen voor wat kleur in het landschap. In de uiterwaard staan er enorm veel, ze vormen bijna een geel/witte deken voor de twee oude wilgen.

locatie 2

locatie 2 in 2017Tussen het groen zie ik iets geels, het blijkt een schoentje van een klein kind. Vreemd dat dit nu hier ligt, deze lag er vorige maand nog niet, dit gebied is nu afgezet met een hek en prikkeldraad en hoog water is het ook niet geweest. Het beeld intrigeert mij..

Ik loop door naar mijn vierde locatie, beneden langs de dijk loopt iemand met een metaaldetector, af en toe hoor ik het apparaat piepen. Wat zou hij hopen te vinden? Om mij heen buitelen de boerenzwaluwen. Door de regen zitten ze erg laag vandaag, maar het lukt me niet om er eentje mooi te fotograferen. Ze zijn veel te snel en met druppels op de lens blijft het lastig. Gelukkig wordt het wel langzaam iets droger. Dat maakt het fotograferen bij het laatste panorama wat eenvoudiger.

locatie 4

Bij de vogelkijkhut staan de vogels vandaag in rijen opgesteld. Een grote zandplaat met daarop heel veel kokmeeuwen, waartussen ook veel jongen. En in de rijen daarachter aalscholvers en een zeer grote groep lepelaars. Daarachter weer een groep grauwe en brandganzen.

Waargenomen vogels: aalscholver, lepelaar, kluut, kokmeeuw, bergeend, nijlgans, karekiet, boerenzwaluw, spreeuw, grote zilverreiger, brandgans, visdief, fuut, wilde eend, tureluur, kwikstaart,