Image
Top
Menu
18 juni 2017

Vreugderijkerwaard 16 juni 2017

16 juni 2017, 17 graden, bewolkt, lichte regen en zon, WNW 3

Het is grijs in de Vreugderijkerwaard, veel wolken en bij vlagen dreigende luchten. Het ooievaarsnest is verlaten. Nu al? Vroeg naar mijn idee… In Kampen zijn vandaag de Internationale Hanzedagen begonnen langs de IJssel. Maar hier is daar weinig van te merken, het is rustig. Wanneer je vijf jaar op rij ziet op mijn eerste locatie dan valt het mij, naast het fietspad op de dijk, vooral op dat er steeds minder bomen zijn. De bomen achter de boerderij rechts zijn duidelijk minder geworden, daar is een hele rij gekapt. En ook in het landschap staan ten opzichte van 2013 steeds minder bomen.

5 jaar Vreugderijkerwaard juni 2017Tussen de dijk en mijn tweede locatie is een hekwerk met prikkeldraad gekomen. Ik loop helemaal naar het einde van het hek om met moeite achter het hek te raken. Mijn locatie nu na 4,5 jaar opgegeven was ik niet van plan. Ik wil graag de vijf jaar van dit project en deze locatie vol maken. De uiterwaard is groen geworden. Mijn stenen vind ik met moeite terug, bedekt door een laag groen, voor de zekerheid leg ik er nog een grote steen bij om het me volgende maand wat gemakkelijker te maken.

locatie 2 juni 2017

Langs de IJssel

locatie 4 VreugderijkerwaardEr rijden auto’s door het gebied, een laatste inspectie wordt uitgevoerd door de betrokken partijen. Er is een nieuwe wandelroute uitgezet over het eiland. Nieuwe borden aan het begin van de weg en de brug geven informatie over het gebied, de natuur en de wandelroute.

Vreugderijkerwaard juni 2017

Bij de vogelkijkhut zitten een aantal gele kwikstaarten, ik hoor ze voordat ik zie. Een waar zoekplaatje in een omgeving met veel geel. In het water heel veel kluten en ook twee lepelaars.

gele kwikstaart

Waargenomen vogels: karekiet, bergeenden, grauwe ganzen, brandganzen, lepelaars, gele kwikstaarten, aalscholvers, kluten, zwarte sternen, visdief, kokmeeuwen, nijlganzen.